2014 Tábori értékelés

Nyári táborKUNBARACS2014

értékelés

 

A résztvevő gyerekek által, a táborozás végén kitöltött kérdőíve alapján az alábbi értékelést, véleményt kapta a tábor:

 

 1. A táborhelyszín kiválasztása jónak bizonyult, mivel a résztvevők 97 %-a elégedett volt, jónak minősítette, csupán a gyerekek 3 %-a, azaz (3 fő) mondta azt, hogy nem volt jó a tábor, helyszín szempontjából.

A résztvevő gyerekek ugyan jónak minősítették a táborhelyszínt, de közülük csak 42% térne vissza Kunbaracsra, 48% a Balatonhoz menne vissza táborozni, míg 6 % elmondása szerint menjünk máshová, csak ne a Balatonhoz.

 

 1. A gyerekek az elhelyezésükkel is zömében elégedettek voltak. A résztvevők 71 %-a 4-es, 5-ös osztályzatot adott a szobájukra. 21 %-a csupán 3-asra értékelte az elhelyezésüket, és 4 % (3 fő) adott kettes osztályzatot a szobájukra – az a három fő, akinek nem volt jó a táborhelyszín kiválasztása -.

 

 1. A gyerekek a szobabeosztással 87 %-ában elégedettek voltak – 4-es, 5-ös-re értékelték – míg a gyerekek 13 %-a csak 3-as osztályzatot adott.

 

 1. A gyerekek a nevelők munkáját 98 %-ában kiválóra, azaz 5-ösre értékelte. Volt olyan nevelő, aki csak 5-ös osztályzatot kapott, de volt olyan is, aki az 5-ös osztályzat mellé, azért kapott 4-es, 3-ast is. Egy ifi-vezető egy gyermektől 1-es osztályzatot is kapott. Ugyan nem volt kérdés, de egy esetben a táborvezető is kapott egy 5* osztályzatot is.

 

 1. A gyerekek 96 %-a elégedett volt az ételek választékával – zömében 4-es, 5-ös osztályzatot adtak – csupán 3 fő adott 3-as minősítést.

 

 1. Ugyan ilyen eredményt ért el az ételek minősége, azaz, arra a kérdésre, hogy mennyire voltak finomak az ételek, szintén 96 %-ban adtak 4-es, 5-ös értékelést. Ebben az esetben is csak 3 fő adott 3-as osztályzatot az ételek finomságára.

 

 1. Arra a kérdésre, hogy volt-e olyan étel, amit nem szívesen ettél meg, arra a táborozó gyerekek 48 %-a azt válaszolta, hogy nem volt olyan étel, amit nem szívesen evett meg. Az alábbi táblázatban tüntetjük fel, hogy a gyerekek által, mely ételek kaptak negatív minősítést, azaz nem szívesen ették meg:

 

levesek (paradicsom, lebbencs) 18 fő
diós tészta   3 fő
meleg szendvics   2 fő
főzelék 12 fő
rakott burgonya   5 fő
rizses hús   1 fő
milánói makaróni   1 fő
lángos   1 fő

 

 1. Megkérdeztük a gyereket, hogy van-e olyan étel, ami idén nem szerepelt az étlapon, de szívesen megettek volna, azaz az elkövetkezendő táborokban szívesen megennének. A megkérdezettek 25 %-ának nem volt külön kérése. Az alábbi táblázatban soroljuk fel, hogy mely ételek kaptak jelölést, azaz a következő évben szeretnék, ha az étlapra kerülne:

 

gyros 12 fő
palacsinta 37 fő
gofri   2 fő
sült krumpli   1 fő
fánk   1 fő
brokkoli leves   1 fő
kürtös kalács   1 fő
vadas   1 fő
hamburger   2 fő
paradicsomos húsgombóc   1 fő
túrós tészta   1 fő
cicege   1 fő

 

 1. A táborozó gyerekek értékelték a tábor programjait is, azaz megkérdeztük, hogy összességében hogyan érezték magukat a táborban. A megkérdezettek 91 %-a 4-es, 5-ös osztályzatot, míg 7 fő minősítette közepes eredményre a tábori programokat.
 2. Megkérdeztük a gyerekeket, hogy mely tábori programok tetszettek nekik a legjobban. Egy gyermek több programot is megjelölt. Az alábbi táblázatban felsoroljuk, hogy mely programok mennyi szavazatot, jelölést kaptak:

 

számháború 31 szavazat
gokart 27 szavazat
bátorságpróba 22 szavazat
traktorozás 19 szavazat
lovaglás 12 szavazat
állatkerti vásár 10 szavazat
medencézés   8 szavazat
kidobós   7 szavazat
ti és mi vetélkedő   5 szavazat
foci   5 szavazat
kézműves   4 szavazat
karaoke   3 szavazat
divatbemutató   3 szavazat
szépségverseny   3 szavazat

 

 1. Természetesen azt is megkérdeztük a gyerekektől, hogy mely programok nem tetszettek nekik, a tábor melyik programját nem szeretnék, ha jövőre is lenne. A megkérdezettek 54 %-a azt válaszolta, hogy nem volt olyan program, amit jövőre nem szeretne. Az alábbi táblázatban viszont azokat a programokat soroljuk fel, amelyek negatív minősítést kaptak. Egy résztvevő több programot is megjelölt:

 

állatkerti vásár 15 szavazat
kidobós 13 szavazat
ebéd utáni szieszta idő   4 szavazat
diszkó   3 szavazat
szépségverseny   3 szavazat
foci   2 szavazat
kézműves   1 szavazat
ki mit tud   1 szavazat

 

 1. Megkérdeztük a gyerekeket, hogy melyik az a program, amelyik idén nem volt a táborban, de nagyon szeretnék, ha jövőre lenne. A résztvevők 25 %-a úgy nyilatkozott, hogy idén minden olyan program volt, amit jövőre is szeretne. Az alábbi táblázatban azonban azokat a programokat gyűjtöttük össze, amelyeket a gyerekek soroltak fel, hogy milyen új programokat szeretnének jövőre. Egy gyermek több programot is megjelölt:

 

vízi-vetélkedő 17 szavazat
vidám park 17 szavazat
falukutatási vetélkedő – nyomozás 10 szavazat
cirkusz   8 szavazat
több bátorságpróba   4 szavazat
röplabda   2 szavazat
esti séta   2 szavazat
főzőkurzus   2 szavazat
több diszkó   1 szavazat
sakk   1 szavazat
focibajnokság   1 szavazat
pocok les   1 szavazat
földönkívüli   1 szavazat
táboron kívüli program   1 szavazat
kézi labda verseny   1 szavazat
egy sztár 7 napra velünk legyen   1 szavazat

 

 1. Megkérdeztük a táborozó gyerekeket, ha csak rajtuk múlna, akkor jövőre is velünk szeretnének-e táborozni. A megkérdezettek 99%-a igennel, csupán 1 fő válaszolt nemmel, aki jövőre nem szeretne velünk táborozni. A nemmel válaszoló gyermek kérdőívét átnézve, a válaszok, értékelések a következők voltak: a táborhelyszín: jó, elhelyezés: 5, szobabeosztás: 5, nevelők értékelése: 4, 5, az ételek választéka, minősége: 4, 4, tábori programok: 4, a lovaglás tetszett a legjobban, a következő évi programokra nem írt választ. Elgondolkodtató, hogy egy pozitív értékelés után mi okozta a nemleges részvételi szándékot (nem szeretne jövőre velünk táborozni, és az őszi táborba sem szeretne jönni).
 2. 2014-es őszi táborról is megkérdeztük a gyerekeket, hogy ha tehetnék, eljönnének-e velünk az őszi szünetben 3-4 napra táborozni? A gyerekek 80%-a (67 fő) igennel, míg 20 %-a 16 fő nemmel válaszolt.

 

 

 

Szervezők

 

 

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé.