R. Kitti 2014

Nagy örömmel érkeztem meg Kunbaracsra, hiszen ötödik alkalommal is részese lehettem ennek a nagyszerű tábornak. Nagyon tetszett a hely, még nem volt alkalmam ilyen közelről megtapasztalni milyen is farmon élni.

Az egész hely már első pillanatra nagyon tetszett, de még jobban örültem, amikor megérkeztek régi kedves ismerőseim és találkozhattam új emberekkel is. A megérkezés estéjén ünnepélyesen is megnyitottuk a tábort, a szokásos, igen hangulatos zászlófelvonással.

A reggeli torna természetesen idén sem maradt el, de ez hozzátartozik a tábori élethez, ezért nem bántam, hogy mozogtunk reggel egy kicsit.

Idén a csoportbeosztás kivételesen szobánként volt, aminek nagyon örültem, így a csoportfoglalkozások is jobban teltek, valamint a feladatokat is sokkal jobban élveztem. Délelőttönként sokkal több szabadidőnk volt, mint eddig, a délutánjaink viszont programokkal teltek. Kipróbálhattuk a lovaglást, gokartozást, medencézhettünk és kézműves foglalkozáson is részt vehettünk. Diszkóval és karaoke estékkel zártuk általában napjainkat, amiknek szintén nagy sikerük volt. Kedvenc programjaim a traktorozás, a számháború, valamint a bátorságpróba voltak. A bátorságpróbán olyan jól teljesítettünk – a színes káromkodásokat kivéve – hogy megúsztuk a reggeli tornát.

Az ételek ismét nagyon finomak voltak, bár az adagok néha túl kevésnek bizonyultak, ezért gyakran repetáznunk kellett. Sokszor kaptunk finom süteményeket, valamint lehűthettük magunkat a finom fagyival, amiből szinte sosem elég, ezért jó néhányszor sorba álltunk újabb adagért.

Az utolsó este telt talán a leghangulatosabban, amikor megrendeztük a Ki mit tud?-ot. Minden csapat jó kis produkcióval készült, hogy szórakoztassa a többieket. A legnagyobb sikere mégis János bácsinak volt, aki balett ruhában táncolt. Mondanom sem kell, hogy hatalmas őrjöngéssel fogadtuk. A tábortáncot is eltáncoltuk közösen, majd kezdetét vette az utolsó diszkó. A diszkó után tartottuk a táborzárás, ami szintén nagyon hangulatos volt a csillagszórók és a gyertyafények miatt. A dal éneklése közben sokan elérzékenyültünk, de tudtuk, hogy nem ez volt az utolsó táborunk együtt.

Másnap reggel sok-sok élménnyel gazdagodva elindultunk haza.

 

Rádóci Kitti

 

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé.